Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ξεχωρίζουν οι ελληνικές ομάδες στο CL

Στα ποιηματάκια των ανύπαρκτων εμείς απαντάμε με στοιχεία. Έφτασε η ώρα να δούμε ποιος είναι το καμάρι της Ελλάδας στο Champions League και ποιος είναι ο γελωτοποιός της Ευρώπης. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό είναι από τα στοιχεία της ίδιας της UEFA και της σελίδας της για το Champions League.

Στην ιστοσελίδα της UEFA υπάρχει αναρτημένο το UEFA Champions League Statistics Handbook, ένας λεπτομερής οδηγός για τα στατιστικά του Champions League. Στον πιο επίσημο χώρο λοιπόν, βλέπουμε το ακόλουθο:


Ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην 16η θέση στην "κατάταξη όλων των εποχών" για το Champions League. Στην 24η θέση είναι ο ευρωπαίος Παναθηναϊκός, ενώ η ΑΕΚ είναι 62η. Οι όποιες βαζελοδικαιολογίες για το για ποιον λόγο είναι ο Παναθηναϊκός 24ος και καταιδρωμένος είναι για να τα λέμε μεταξύ μας, εκτός αν πείσετε την UEFA να σας ανεβάσει πιο ψηλά στην λίστα. Μέχρι τότε κρατάμε το ότι ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την UEFA, είναι 16ος στην κατάταξη όλων των ομάδων που έχουν συμμετάσχει στο Champions League αλλά και πρώτος μεταξύ των ελληνικών.

Βέβαια, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινής. Και ο Παναθηναϊκός έχει τα ρεκόρ του. Και φιγουράρει σε κατηγορίες που εμείς μόνο ονειρευόμαστε:


Ένα ξεχωριστό ρεκόρ για τον γελωτοποιό της Ευρώπης, στον οποίο η UEFA οφείλει να δώσει μόνιμη θέση στους ομίλους ώστε να συνεχίζει να σκορπά χαρά. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλώς μία ομάδα στην τελική. Είναι και γιατρικό κατά της κατάθλιψης.

Η μονίμως αδικημένη ΑΕΚ από την άλλη, με το δίκιο της γκρινιάζει για το ότι μόνο τέσσερις σαιζόν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στο Champions League. Φανταστείτε άμα αγωνιζόταν περισσότερες φορές, μέχρι που θα φτάνανε τα σερί της και πόσο πιο περήφανους θα έκανε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.


Αυτοί είμαστε λοιπόν. Και αυτοί είσαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου