Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εισιτήρια ανά σαιζόν, στην κορυφή ο Θρύλος

Αφορμή για το συγκεκριμένο ως συνήθως στάθηκαν αναφορές φίλων του τριφυλιού, στις οποίες ισχυρίζονταν, προφανώς χωρίς στοιχεία, ότι είχαν κόψει περισσότερα εισιτήρια ακόμα και από τον Ολυμπιακό την σαιζόν 2013-14, ότι γεμίζουν την λεωφόρο ενώ το Καραϊσκάκη είναι άδειο και άλλα γραφικά. Δεν περιμένουμε βέβαια τίποτα διαφορετικό από τους ανθρώπους που ψεύδονται ακόμα και για τα πρωταθλήματα τους στο.. σκάκι (πραγματική ιστορία αλλά για άλλη φορά), ωστόσο μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε τι έγινε την τελευταία πενταετία.

2014-15 Ανεβαίνει ο Θρύλος


Μετά από μία τριετία πτωτικής τάσης, ο Ολυμπιακός αυξάνει τα εισιτήρια του σε σχέση με την προηγούμενη σαιζόν και τερματίζει φυσικά πρώτος. ΟΦΗ και Παναιτωλικός εκμεταλλεύονται την απουσία ΑΕΚ και Άρη και τερματίζουν στην πρώτη πεντάδα ενώ ο Παναθηναϊκός γράφει και πάλι ιστορία.

Οι πράσινοι καταρρίπτουν και πάλι το αρνητικό ρεκόρ εισιτήριων τους, και με 7.691 εισιτήρια κατά μ.ο στην κανονική περίοδο, τερματίζουν και πάλι τρίτοι.


2013-14 Χαλαρά


Η πρώτη χρονιά της Super League με 18 ομάδες. Οι αυξημένοι αγώνες σε συνδυασμό με το αδιάφορο πρωτάθλημα, αφού ο Ολυμπιακός κάνει περίπατο, δεν βοηθάνε τις ομάδες να κρατήσουν ψηλά τον μέσο όρο των εισιτηρίων. Ο Ολυμπιακός υποχωρεί στις 18 χιλιάδες φιλάθλους ανά αγώνα, αλλά παραμένει πολύ μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός κατακτά την τρίτη θέση (βελτίωση από την.. πέμπτη της προηγούμενης περίοδου), εκμεταλευόμενος την απουσία της ΑΕΚ και την πολύ κακή χρονιά του Άρη.


*Από έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

2012-13 Ο θαυμαστός κόσμος του ΠΑΟ


Χωρίς τιμωρίες έδρας τέλειωσε η σαιζόν 2012-13, που βρήκε για ακόμα μία φορά τον κόσμο του Ολυμπιακού στην κορυφή. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης κράτησαν τα εισιτήρια τους στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, κάτι που ήταν αρκετό για να δώσει στον δικέφαλο του Βορρά την 2η θέση. Η ΑΕΚ παρουσίασε άνοδο αλλά η συσπείρωση των οπαδών της δεν ήταν αρκετή για να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την 5η θέση της κατάταξης, κάτω από τον Άρη και πάνω από τον Πλατανιά. Από τις 28 χιλιάδες μέσο όρο του 2009-10, έφυγαν οι είκοσι και έμειναν οι οκτώ! Ούτε τα ντέρμπυ πλέον δεν μπορούσαν να τον σώσουν αφού ούτε οι συγγενείς και φίλοι δεν πηγαίνανε να δουν τους πράσινους. Αυτή είναι η τελευταία σαιζόν που βλέπουμε την θλιβερή εικόνα των δύο χιλιάδων οπαδών του τριφυλλιού στο αχανές ΟΑΚΑ αφού από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζονται στην Λεωφόρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 8,045 φίλοι του Παναθηναϊκού ανά αγώνα αποτελούν αρνητικό ρεκόρ τουλάχιστον των τελευταίων 30 χρόνων.


2011-12 Πίσω στην πραγματικότητα


Μεγάλη πτώση στα εισιτήρια και για τις πέντε μεγάλες ομάδες σημειώνεται τη σαιζόν 2011-12. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δέχονται το μεγαλύτερο χτύπημα, με τον πρώτο να χάνει σχεδόν 6 χιλιάδες (!) φιλάθλους ανά αγώνα και την δεύτερη να τερματίζει τελικά κάτω και από τον Άρη κόβωντας λιγότερα από 100.000 εισιτήρια όλη την σαιζόν. Ο Ολυμπιακός φυσικά παραμένει πρώτος.


*Τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τον Παναθηναϊκό, δύο για την ΑΕΚ και μία για τον Άρη.

2010-11 Πάνω από 25 χιλιάδες και πάλι!


Πρωταθλητής και στο ποδόσφαιρο και στα εισιτήρια ο Θρύλος. Το Καραϊσκάκη είναι τίγκα στους περισσότερους αγώνες και ο Ολυμπιακός τελειώνει την χρονιά με μέσο όρο άνω των 25 χιλιάδων σε ένα γήπεδο που χωράει 33!

Ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλευθεί για ακόμα μία χρονιά το μέγεθος του Ολυμπιακού Σταδίου και με τα εισιτήρια των ντέρμπυ θα καταφέρει να πλασαριστεί στην 2η θέση. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης παρουσιάζουν μείωση των εισιτηρίων τους και τερματίζουν στην ίδια σειρά με την προηγούμενη σαιζόν.


*Τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών είχε ο Παναθηναϊκός, από δύο οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και έναν αγώνα ο Άρης.

2009-10 Το έτος του λαγού


Το 2009-10, ο Παναθηναϊκός πέτυχε έναν άθλο, όχι μόνο να ξεπεράσει ομάδες του οπαδικού επιπέδου του αλλά να τερματίσει και πρώτος στα εισιτήρια. Οι συγκυρίες που εκμεταλεύθηκε είναι πολλές αλλά κυριότερη ήταν το ΟΑΚΑ. Το μέγεθος του Ολυμπιακού Σταδίου και τα εισιτήρια που έκοψε παίζοντας με μεγάλες ομάδες τον έσπρωξαν αρκετά ώστε να του χαρίσουν την πρωτιά. 47,379 εισιτήρια κόπηκαν την 20 αγωνιστική εναντίον της ΑΕΚ, 61,135 στην 27η αγωνιστική εναντίον του Ολυμπιακού και 49,747 στην φιέστα του τίτλου εναντίον του Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός είχε 21 χιλιάδες εισιτήρια κατά μέσο όρο, ενώ η ΑΕΚ με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να παραμείνει στην 4η θέση, οριακά πάνω από τον Άρη.


*Ολυμπιακός και Άρης είχαν από έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

2008-09 Τέταρτη η ΑΕΚ


Πρωτοπόρος στα εισιτήρια και πάλι ο Ολυμπιακός, ξεπερνάει τις 25 χιλιάδες. Αυτό είναι και το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ των ερυθρολεύκων στην Super League μέχρι σήμερα, πίσω μόνο από το 2010-11.

Ο κόσμος εγκαταλείπει την ΑΕΚ μαζικά ρίχνωντας την για πρώτη φορά κάτω από την δεύτερη θέση. Τα χειρότερα θα έρθουν για την ΑΕΚ λίγα χρόνια αργότερα.


2007-08 Και χιλιάδες(;) φίλοι


Μόλις στην τέταρτη θέση στα εισιτήρια θα τελειώσει την χρονιά ο Παναθηναϊκός με τον μέσο όρο να κυμαίνεται στις 9 χιλιάδες, την σαιζόν που γιορτάζει τα -δήθεν- 100 χρόνια της ιστορίας του.


2006-07 Μία από τα ίδια


Είτε Α' Εθνική είτε Super League, ο κόσμος του Ολυμπιακού συνεχίζει να δίνει βροντερό παρών στα γήπεδα. Στην δεύτερη θέση η ΑΕΚ, ο Άρης ξεπερνάει τον ΠΑΟΚ!


Οι αριθμοί των εισιτηρίων έχουν μικρές διαφορές σε σχέση με άλλες πηγές. Στην σελίδα της Super League, στον μέσο όρο λανθασμένα προσμετρούνται και οι αγώνες των play offs, το οποίο αδικεί τις ομάδες που συμμετέχουν αφού λόγω χαμηλού ενδιαφέροντος πωλούνται λιγότερα εισιτήρια. Σε πίνακες που έχουν κυκλοφορήσει σε αθλητικά sites για την τριετία 2011-2014, σωστά δεν υπολογίζονται οι αγώνες των play offs αλλά δεν έχει ληφθεί υπόψη ότι κάποιοι αγώνες έγιναν κεκλεισμένων των θυρών με αποτέλεσμα οι μέσοι όροι εισιτηρίων των ομάδων να παρουσιάζονται λανθασμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου